Spoedsituaties

Spoed tijdens openingstijden            
Voor een spoedeisende situatie tijdens openingstijden van onze huisartsenpraktijk belt u de spoedlijn via het algemene praktijknummer.    
Indien de huisartsenpraktijk gesloten is wordt u tijdens openingstijden telefonisch automatisch doorverbonden met een waarnemende huisartsenpraktijk.

Spoed buiten openingstijden            
De Huisartsenspoedpost is bedoeld voor spoedzorg, dus problemen die niet kunnen wachten totdat de eigen praktijk weer open is. Graag willen wij met zijn allen onnodige telefoontjes en bezoekjes aan de post voorkomen en daarmee wachttijden bij echte spoed verkorten.

Vindt u het lastig om te bepalen of uw situatie echt spoedeisend is? Op de website www.thuisarts.nl vindt u veel betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten. U kunt deze informatie gebruiken om klachten zelf aan te pakken of om te bepalen of u contact moet opnemen met uw huisarts of de huisartsenspoedpost.

U kunt de huisartsenspoedpost bereiken via nummer 088 130 9620            
De huisartsenpost is telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur en in het weekend en op nationale feestdagen 24 uur per dag.

De huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht bevindt zich binnen de muren van St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Leidsche Rijn) aan de Soestwetering 1 (links van de hoofdingang).

Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio samen. U wordt hier uitsluitend geholpen voor zaken die niet tot gewone werktijden kunnen wachten en nĂ¡ een telefonische afspraak.         

U kunt sneller worden geholpen als u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • uw burgerservicenummer (BSN)
  • uw zorgpas
  • de naam van uw huisarts
  • uw medicijngebruik

Voor consulten en visites in de avond-, nacht- en weekenddienst ontvangt u een rekening van de huisartsenpost.

Levensbedreigende situaties            
Bij een levensbedreigende situatie belt u 112            

Wanneer u 112 belt geeft u dan door:

  • wat er aan de hand is
  • waar hulp nodig is
  • welke hulpdienst nodig lijkt te zijn: politie, brandweer en/of ambulance

Luister aandachtig naar wat de centralist aan u vraagt en geef kort en duidelijk antwoord. De centralist verbindt u door met de juiste hulpdienst(en) in uw regio. Verbreek de verbinding pas als de centralist dit aangeeft.

Spoedgeval? Zo kiest u de juiste zorg
Back to top