Start huisartsenpraktijk Schure

Per 1 oktober 2024 heeft dokter Pascale Schure met veel enthousiasme de praktijk van dokter Henk Boelhouwer overgenomen. Dokter Schure spreekt hierbij haar dank uit aan dokter Boelhouwer en tevens het vertrouwen aan zijn (haar) patiënten op een prettige voortzetting van de zorg in Mijdrecht en omgeving.

Pascale is opgegroeid in het Brabantse land, als dochter van een huisarts. Ze heeft een aantal jaar ziekenhuiservaring opgedaan op onder meer chirurgie en Intensive Care, maar haar hart lag bij direct patiëntencontact en de diversiteit van de huisartsenzorg. Sinds 2008 heeft ze haar droom kunnen verwezenlijken als huisarts, waarbij ze ook met veel plezier verloskundig actief is en, net als dokter Boelhouwer, ook gediplomeerd om echo’s te maken. Na een periode als waarnemer gewerkt te hebben, heeft Pascale een aantal jaar een eigen praktijk in Linschoten gehad. Toen deze samenwerking eindigde, heeft ze gezocht naar een praktijk in een dorpse omgeving met veel natuur en een fijne patiëntenpopulatie. Ze is dan ook heel blij om haar vak in Mijdrecht voort te kunnen zetten. Ook is ze heel trots en dankbaar om dit met het huidige team te mogen doen. Het voelt als een warm bad.

Naast het werk is deze dokter ook erg sportief. Tijdens haar studie was ze medeoprichter en deelneemster van het Nederlands Bobsleeteam waarmee ze in 2002 de olympische nominatie behaalde. Momenteel is ze nog actief als sprintster op de 100 en 200 meter.
Een van haar drijfveren naast de sport, is zich in te zetten voor een betere en duurzamere wereld. Dit doet Pascale onder meer door haar rol bij NUGroen en aansluiting bij DGH. Ook privé maakt ze gerichte keuzes ter vermindering van afval en uitstoot. “Een betere wereld begint bij mijzelf.” Dit geldt voor dokter Schure ook in de gezondheidszorg, waar een betere gezondheid ook bij onszelf begint. Pascale hoopt met haar openheid en expertise een goede en persoonlijke band met u op te bouwen waarmee ze deze praktijk een mooie doorstart wil geven. 
 

Back to top